De populairste autobanden

Een goed stel banden is erg belangrijk voor uw auto. Zorg er daarom voor dat u oplet dat u de juiste banden aanschaft. Veel mensen kiezen voor de klassieke Michelin-banden, maar er zijn veel opties voor alternatieven. Zowel Vredestein als Continental produceren al langere tijd een stabiele reeks goede banden. En hoewel deze niet per se het beste worden beoordeeld zitten ze dicht achter de Michelins.

Ze zijn ook een stukje goedkoper. U bespaart al snel een paar tientjes zonder in kwaliteit in te boeten. Bent u op de allerlaagste prijs uit, dan is het een idee om eens te kijken bij Nexen. Deze producent levert een buitengewoon goede prijs/kwaliteit verhouding. De banden worden door gebruikers gelijk beoordeeld aan de meeste Continentals en zijn in de top 10 populairste banden te vinden. Daarentegen zijn ze rond de zestig euro tegenover de negentig of meer van andere merken. U krijgt met dit merk zeker waar voor uw geld.

Uw garage kan u ook verder helpen bij het verder uitzoeken van deze keuze. Een extra set winterbanden kan ook geen kwaad, al zijn de winters de laatste jaren niet veel reden daarvoor geweest. Beter goed voorbereid dan slecht geïmproviseerd. Laat de banden ook vervangen als ze veel slijtage tonen om te voorkomen dat u onderweg een klapband krijgt. De paar honderd euro die u bespaart door ze niet op tijd te vervangen is niet genoeg, als u door een lekke band de controle verliest en uw auto om een boom heen vouwt.